Select Page

Deixeu d’insistir, no farem l’espectacle.
Per una cosa que demano i prou.
Que el meu amor se n’ha anat de vacances
i jo me’n vaig a buscar-ne un de nou. 

La Ludwig Band

Relats frescos d’estiu (I)

La dona passejava distreta mirant botigues i aparadors. Va parar-se davant d’una agència de viatges i va entrar-hi. Un home, servicial i amb veu fonda (de micròfon a mitjanit) li va dir amb què la podia ajudar. Necessito fer una escapada, ara que he vist l’aparador m’han vingut ganes de fer un viatge. L’home de l’agència va començar a treure tríptics de mig món amb destinacions desordenades: un safari per Kènia, per Tanzània, per Sri Lanka, per Botswana, per Uganda i també per Ruanda (de diferents preus). També va oferir-li una estada d’hotel de cinc estrelles a la platja italiana de San Giovanni Li Cuti (és de pedra volcànica). Un catàleg de la Sardenya, amb estada a Porto Giunco, davant de la platja d’Spiaggia di Mari Pintau i també li va mostrar un ressort a la platja de Cala Cipolla, coneguda (com sap tothom) perquè les seves aigües són cristal·lines.
Va treure catàlegs de Colòmbia, Argentina (Ushuaia) (Aiguzú), de Tenerife, del Canadà, del Regne Unit, dels Països Baixos (Breda) (Triburg), de França, i després una mostra de tota mena de balnearis, hotels rurals, trekkings variats: a Landmannalaugar (Islàndia), a les Torres del Paine (Xile), a Mildford Track (Nova Zelanda), a l’Annapurna (al Nepal), fer la Ruta Marangú, al Kilimanjaro (Tanzània), un desnivell desmesurat per les Dolomites o fer el Tour del Cervino. Inclús va treure un catàleg de creuers fets a mida. L’home de l’agència li va preguntar (mentre li ensenyava l’oferta d’una estada llampec a Dubai) quantes persones viatjaven amb ella. Estic sola, m’acabo de divorciar. L’home de l’agència no sabia si encoratjar la senyora o congratular-la (aquell compromís de no saber què dir) (a vegades els divorcis són la millor sortida) (aquell moment de somriure amb pena). No pateixi, era un malparit, m’he tret un pes de sobre. I va afegir: No té més llocs que oferir-me? L’home de l’agència, ja més relaxat, va treure fulls i fulls de destinacions tropicals com ara Rangiroa (a la Polinèsia Francesa), a les Illes Gili, i també a la zona de Fernando de Noronha (Brasil), un tour per Lalomanu (Samoa), un viatge amb globus aerostàtic a Tulum (Mèxic), un foc de nit al Cap Verd i unes excursions relaxades a les Illes Caiman. La taula de l’agència de viatges, estava coberta per un tou de fulls laminats brillants, de colors llampants i preus a tota grandària, amb fotos de llanxes i palmeres, cotxes 4×4 plens de sorra, animals exòtics i mars planxats d’un blau gesmiler. Digui’m, vostè és un home lliure? L’home de l’agència de viatges va fer que sí amb el cap i la senyora que volia fer un viatge va somriure.
Van anar a la rebotiga de l’agència i en un dels despatxos es van enlairar a destins de plaer infinit.