Select Page

Avui, Dolors, proposa un tema al cantant.
-Ai, Dolors-
Manel

Grup Manel

La Dolors, durant l’estiu del 2008, va anar a tots els concerts que podia. Després d’un curs duríssim per aconseguir la millor nota possible per entrar a la facultat de Filosofia, va suar de valent saltant i cantant i vibrant pels descampats dels festivals musicals del país.
La Dolors, que movia el cos com un tambor accelerat, enmig d’aquell fandango de nit i vida, un dit va fregar-li l’esquena per casualitat. Dolors, porta’m al ball cada dia, li van dir.
I el Bernat, que la mirava amb la complicitat de quan es miren els cossos bellament armats d’un estiu que ja és per sempre, va saber que aquell era el millor de tots. I que alguna cosa que venia de dins seu no el defraudava. Era el 2008, el d’un grup revelació a punt d’esclatar.
El Bernat treia els tiquets de l’enèsim combinat mentre la Dolors picava amb les mans, la cervesa freda encara als llavis i corrien pels anuncis de la tele la bona idea de fer ruta marítima entre Cadaqués i Menorca.
I quan la Dolors li fregava l’esquena amb un dit despistat, la nit s’anava desfent fins al cafè amb gel del matí, prop del mar, quan el cel encara era color cigaló. Tots dos començaven a fer-se petons petits fins a acabar amb carícies industrials.
I la Dolors acompanyava amb cotxe al Bernat, que el deixava davant del portal, i de lluny cantaven les cançons dels concerts de la nit anterior. I ja esperaven el pròxim. Van anar a Begur, Blanes i Palma. L’estiu els gronxava el deliri de l’amor i la imaginació.
Ai Dolors, li deia el Bernat, quan s’apropava el final del mar càlid i dels dies llargs. Semblava impossible que allò es pogués acabar. Però les bones coses sempre expiren, i ja no hi havia concerts ni festivals ni cerveses fresques com les de l’anunci, i l’hivern va ser fluix i engavatxinat.
L’any següent, quan el Bernat i la Dolors ja no se sabien ni es freqüentaven, van escoltar per la ràdio una cançó que parlava d’ells dos. I poc s’imaginaven que el grup seria més etern que aquell Barça que ho guanyava tot.