Select Page

Cel de llums per fer-te feliç,
brilla la nit i ho fa per tu
perquè ets aquí.
Oques Grasses -La gent que estimo-

Comunicats d’estiu (IX)

Que jo et donava tota aquesta festassa de color taronja. Que jo te la portava a casa, empaquetada, com es porten les coses de valor, i la faria encabir a l’ascensor i per la porta de ca teu. Que jo et donava ara mateix aquesta lluna plena que flota, vola, sobreviu. Jo ara agafava i et deia, anem cap allà, i tu que no, que ara no pots, que no et va bé, i de sobte mig rient conscient que sí, que vols, que si us plau, que sí. I ara em veig amb aquesta lluna, llunassa, lluna total, lluna d’albercoc, lluna perlada, lluna estratosfèrica, lluna desmesurada, lluna abusiva, lluna grossa, lluna immoderada, lluna intemperant, sobreabundant, fabulosa, còsmica.
I que després, ens fèiem uns petons i posaríem al telèfon aquella cançó que diu:
“Soc feliç prop del perill/Només soc com un desig/Com un desig/Queda amor en aquest món/I t’estimo molt/I t’estimo molt i també tinc por.” I un altre cop dormiríem al ras, mirant com l’univers ens vesteix de nit, de fosca, de galàxia.
I que no ens hi cabria a casa i quê en fem després d’aquesta lluna?: la voldríem posar al balcó, però seria exagerat que el veí del davant es trobés la lluna plena penjant d’un terrat. O potser a l’habitació, però seria un calvari massa brillant per poder dormir a les fosques. Et regalava la lluna.
I quí se la va inventar, quí va posar-la allà al cel, ara podria pescar-la, si tingués una canya i un ham. Un ham de llum, un ham amb un cor trist, un ham amb un poema. I pescaria la lluna i et diria que avui sí que porto bon material, i em diries que tinc unes ocurrències estranyes, pescar la lluna i portar-la penjada d’una canya com aquell que fa llum a la brasa.
I ara què en farem d’aquesta lluna?
Potser gaudir-la per separat, que els dos en voldriem un tall, un trosset d’espectacle, i imaginar-nos com ens la mirem, i com a poc a poc la prenem mentre ja tenim tot l’estiu a dins amb moltes ganes de juntar-nos de nou per primer cop.