Select Page

A l'hora de la fresca, després d'aplaudir, la Lola regava la terrassa. S'entretenia en cada racó d'aquell terra gastat, una eixida bonica però certament, poc poblada de plantes i verd. Ella, però, aigua amunt i avall perquè li agradava l'olor de fresc i el soroll dels rajolins que baixaven per les rajoles velles. Sempre pensava en tenir un bonic jardí, però la Lola no es podia permetre comprar plantes. Un dia, després del regadiu a s'horabaixa, va veure un verd sospitós per sobre la paret del veí. Era la punta d'alguna planta, d'alguna herba, alguna cosa que sobresortia.
Resulta que el nou veí, el Creixent, vivia per fer planter. Cultivava tota mena d'herbetes, flors, plantes de bosc, ara amb el confinament, al súper hi comprava menta, heura, petúnies. Un dia va intentar fer créixer una planta de plàstic però allò, ja no. La Lola, cada dia que regava, veia com hi havia més puntes verdes per sobre la paret. Els hi tirava una mica d'aigua, amb prudència per no molestar al Creixent. I aquest, a l'altra banda, carretejant sorra i testos i vinga plantar. No hi havia fi. Posava llavors per tot arreu; tomaqueres, albergínies, alls, pèsols, naps, flors de maig, flors de primavera, plantes interiors. Cada dia, la Lola, veia com la seva paret, hi baixaven fulles de tomaqueres xerris, eucaliptus, va intuir un petit forat que semblava la punxa d'un cactus. La Lola regava i el Creixent plantava. La Lola ja sortia a aplaudir a les vuit només fins a la meitat de la terrassa perquè l'altra ja estava plena. A la següent setmana ja va regar des del menjador. No veia la paret del Creixell que encara sentia com plantava no se sap a quin racó. Les plantes i les flors van començar entrar fins a casa la Lola, amb un espectacle de colors, de llum i natura.
El Creixent, que ja no hi cabia a casa seva, li va dir a la Lola si podia anar amb ella. I tots dos, van acabar regant el seu immens jardí, de les dues finques, des de la finestra de l'habitació on s'estimaven i feien germinar llavors de l'amor.
-Què penses? li va dir ell una nit. I la Lola li va respondre que estava com una regadora.