Select Page

Totes les pilotes tenien un lloc per a fer la quarantena plegades. Jo soc de goma i vaig rebotar després que un nen no parés de picar-me una vegada i una altra contra la paret del pati. Doncs jo, vaig sortir disparada d'una partida de tennis i aquí estic. Va caure, just després, una pilota de tennis taula que es veia dèbil i fràgil però entre totes les pilotes del món miraven de protegir-se entre elles. Van anar caient diverses pilotes de futbol, que van ser les que van passar per sobre la tribuna dels últims partits que es van jugar. Les boles de la loteria i les seves cosines de la 6/49. Amb les pilotes perdudes, va arribar una pilota feta de paper d'alumini, caiguda d'un cinquè balcó, i va dir que li deixessin el seu espai perquè era de fàcil destrucció. Una pilota de pàdel rebotida i cansada de tants vidres guanyats a cops de pala, també descansava, per fi. I la bella bola negra amb el número vuit, que havia saltat d'una catifa preciosa d'un vell billar. També van arribar diverses pilotes de bales, amb aquell so tan característic i alguna altra bola va demanar silenci, per favor. Van caure, sobre el mantell de totes les pilotes, unes quantes mandonguilles que havien saltat de la paella massa calenta o aquelles boles de patata que de tant cuinar a les cases, havien decidit fugir. Va caure de manera ferma i potent una pilota del cel que es feia anomenar Mart i totes les altres pilotes se'n reien, però la veritat és que era molt grossa i vermella. Allà també van caure pilotes que venien directament de l'entrecuix dels polítics i allà van quedar-se, amb una supèrbia i fredor fora del normal. Pilotes de cotó fluix, petites pilotes de moc, grans pilotes de pèl, pilotes de gel que es fonien només arribar, boles xineses, pilotes de Pilates, pilotes de bàsquet que havien sortit rebotades de l'arc de la cistella, pilotes rosegades per gossos que les havien convertit en les seves preses i ara havien vingut a jubilar-se; totes allà, al món de les pilotes.
I un dia va arribar la bola més gran de totes les pilotes que podien arribar. La bola del món, el planeta terra, la pilota més enorme mai vista. Era una pilota que va decidir viure apartada de tota vida humana, ara que havia trobat la calma després del confinament.