Select Page

Per mi una bona Festa Major és sortir a fer un vol al vespre i observar el bosc com li arriba l'última llum. Una bona Festa Major és arribar a casa i trobar la música justa, el vi al punt fresc, compartir lluna blanca de juliol. Una Festa Major no pot ser-ho mai si no celebrem coses, tal dia va fer any, tal dia en va fer set. Escoltar la remor de la festa de lluny mentre el silenci d'aprop envolta l'espai. Festa Major de núvols color batut de préssec, llimona o segons el dia, plàtan. Una Festa Major d'olor a menta, tomàquet, síndria i pell de platja. Recordar aquella Festa Major que tot era festa i mirades que buscaven, no trobaven, volien, apreníem, ens acomiadàvem i fins a l'any que ve. Una Festa Major de banyadors d'altres anys que ara ja no m'hi caben però i què. La millor Festa Major és fer-la quan vulguem durant l'any, amb els nostres, amb els de veritat, amb els de sempre. La bona Festa Major és la de patates braves entre setmana i bany saladet. Festa Major de concerts a l'hivern amb la música apresa a l'estiu. Una Festa Major de paraules boniques: bieleta, espeternec, tornavís, passerell, toixó, tacòmetre, macuca. Una Festa Major de ganes de trobar-nos tot i les hores que fa que ens tenim. Visca aquestes Festes Majors. I alegria.