Select Page

Canviar d'any és com acabar la llibreta i encetar-ne una. Però mai he entès el perquè ara i no l'1 de setembre, molt més lògic després del bonic mes d'agost i a punt per començar un curs. Però posats a celebrar, que no faltin motius; ni per ballar, cantar i menys per riure en aquests temps que corren. I d'aquí dos, tres dies, tot igual que fa dos, tres dies. Mateix fred, mateix camí a la feina, mateixa hora de llevar-se i amb graus de felicitat molt per sota de la mínima prevista. És hora d'agafar paper, llapis o aquella agenda que sempre et regalen i que només hi apuntes coses els primers dies de l'any. Escriu bons propòsits encara que siguin això, propòsits. Escriu les coses que t'hagués agradat fer els darrers mesos. Escriu coses boniques i digues-les. Com la millor frase d'aquest darrer any, escrita per l'admirat Carles Capdevila: 'diguem-nos coses boniques'. Aquí unes propostes: Valorar les petites tristeses perquè les alegries seran més viscudes. Anar a la sala d'espera d'urgències i llegir contes als pacients. Sortir de nit només per veure les estrelles. Cantar molt fort cançons d'amor desesperades perquè la veïna que s'ha separat les escolti. Aprendre a tocar la guitarra i convertir-nos en un nou fenomen musical. Entendre que tots els finals són el millor inici d'alguna cosa que mai no hem viscut. Comprar una màquina d'escriure per decorar mentre escrivim a mà al costat de la màquina d'escriure. Posar de deures als nens moltes tardes lliures. Jugar a ser normal amb gent diferent. Potenciar les nostres rareses per fer-les especials i normalitzar les nostres qualitats. Enyorar-se per estar lluny i gaudir de la sensació d'estimar. Estimar fort a distància i tenir-se a tocar. Continuar ballant encara que els músics parin. Seguir rient amb les bromes de sempre. Lluitar amb la bellesa de les paraules i fugir de l'odi, del passat corromput, de les cadenes de la culpa. Que la màxima rutina sigui la d'estalviar per regalar molt i notar la felicitat en l'altre. Admirar els animals i la seva felicitat. Fer dels bars de menús els millors restaurants i de propina donar una estrella dibuixada en un paper. Veure com s'apaguen els fanals i observar els petons que enlluernen. Dubtar molt i fer-ho sempre. Construir des de zero. Especular. Tocar. Tancar. Obrir. Oxigenar. Renovar. Marxar. Tornar. Tenir-se. Descobrir-se. Saber-se. Rendir-se i veure que som massa forts per no viure el 2018.

Proposar-me escriure coses especials per tu.