Select Page

Algunes tardes de diumenge aprofito per anar a veure els trens que passen sobre un pont. El millor moment és quan ja es veu de lluny i damunt seu, un fil groc que estripa el morat fosc. Un dels millors moments de la setmana és quan obro una cervesa i deixo anar la beguda gasosa entre la copa i es desploma en ella el groc que t'atrapa. El groc del camp de blat quan vas corrent i el veus moure's d'un costat a l'altre. El groc profund de la truita de patates i el seu sabor, brutal. El groc del seu cabell que em va enlluernar quan tenia setze anys i encara penso què deuen fer els seus rínxols al vent. El groc de l'aquarel·la a l'escola i l'olor de pintura sobre els murals. El groc de la samarreta a ple juliol. El groc del sol quan marxa i es pon a Sóller. El groc del foc dins la llar de foc desafiant el fred del menjador. El groc del foc a la muntanya lluitant contra els elements. El foc de l'encenedor de l'última cigarreta de la nit. El groc del foc de la flama que et surt en l'últim petó de la nit. El groc del llapis Staedtler. El groc que mai hauria d'haver portat Molière dalt de l'escenari aquell dia maleït pel teatre. El groc de les pàgines grogues. We all live in a yellow submarine, yellow submarine, yellow submarine. El groc de l'anell al dit gruixut. El groc del formatge emmental quan mossegues el Bikini i s'estira fins a la mossegada. La potència del groc quan els gira-sols et miren. El groc plàcid de la sortida del Sol a la platja. El groc del petard esplèndid a la revetlla de Sant Joan. El groc de la coca de crema. El groc de la matinada confonent-se amb el groc de la llimona que queda al gintònic. El groc de la polsera 'Tot inclòs'. El groc de la cinta mètrica. Groc llautó. Groc espigó. Groc calent. Groc llumí. Groc lleó. Groc ataronjat. Groc de llaç al pit i llibertat als presos polítics per esborrar el groc negre: el de l'opressió, repressió i censura. Molt groc per tant poc gris.