Select Page

QG

Des de la cadira de rodes la vida gira lenta, com si tot fos una pel·lícula absurda, avorrida, velocitat de carrossa. Quan trepitjo el mercat i vaig a veure a ma filla, l’ànima s’enfonsa sota terra. Tots aquells pollastres amuntegats que no es venen, pobre Maria Dolors. Ni en sap ni en vol més. I li intueixo la pena sobre meu, com si d’alguna manera es vulgui compadir de mi. Quin incident més dramàtic aquell del Horjuel, quina mala jugada em va fer el carallot, sortint del muntacàrregues tot desmenjat, just després del seu esmorzar copiós. Anava gat i amb el ganivet de tallar carn em diu Quimet, que si la teva filla m’ha magrejat la gropa, que si digues-li que no em truqui més i el molt ridícul anar rient, fins que sento un carro per darrere que m’empeny dins el muntacàrregues i noto la punxada del ganivet fins a l’os de la llavor. Em vaig desmaiar. No hi van poder fer res, amputació i mort en vida. Mai he sabut qui va venir per darrere i em va empentar fins al ganivet de l’Antonio.
Aparta’t Guillau que no veus que no em deixes passar amb la cadira?

RT

Tinc la rodeta d’un carretó que no em va. Quan porto moltes caixes i faig rodar la pila pels passadissos, a vegades em cau tot. La rodeta s’encalla i tot per terra. El pitjor és quan just abans d’entrar al muntacàrregues, la rodeta falla. Aleshores caixes i genero entren de pet i si hi ha algú a dins, xaf! Queda encastat i sense sortida. A mi em sap greu, però ja no fabriquen carretons de la mida que tinc les caixes i és l’única manera que tinc de portar les carxofes i els melons amunt i avall.
Em foto un fart de riure quan la Maria Roser Guillau em veu de lluny i marxar corrents, i em diu amb aquella veu de nas i aguda, Ramon que et caurà tot. Quina dona la Guillau. M’acaba de caure tot el carro i crec que he xafat el peu d’algú. Un dia faré mal de veritat algun pobre desgraciat. Però mentre tingui salut i no em fallin les cames com al Quimet, aniré treballant. Portar genero amunt i avall, és la meva vida. Ja ho diuen per aquí, el Termens no es jubila mai o què. I riures.