Select Page

Donar-te la Lluna. Estimar-te fins a arribar a la Lluna i tornar. Tocar la Lluna. Sota la Lluna plena, estirats a terra saber-nos sense pressa. Tota la Lluna al cel per poder-la agafar i malgrat tot, Ella és l’última quimera de la Terra. Mirar el reflex de la Lluna a la lluna d’un mirall. La Lluna feta un embolic sobre els llençols blancs a mitjanit. Ai la Lluna… Lluna blanca, plena de remolins, rodona i circular com de compàs, retallada entre la foscor de les cortines. La Lluna i els seus mites, de bruixes i de màgia i de platges a rebentar mirant la Lluna quart minvant una nit d’estiu. El mar i la Lluna que pentina les onades per cobrir els seus craters de sal. Lluna i mar i marees canviants fent girar l’humor de les muses i donant lletres a contes i cançons per (no) anar a dormir. I el quart creixent, tallada per un ganivet ple de pena, ple de plor, ple de desengany. Quants escrits guarda la Lluna? Quanta inspiració ha regalat? Si mires la Lluna per la finestra és la mateixa que veig jo a l’altra punta de món i això ens connecta; és la màgia de la seva mitologia, la universalitat, no som res. Calendari lunar. La gosseta Lluna. Així i tot, mai l’aconseguirem, mai la tindrem, mai hi arribarem. Poques coses són tan certes. Petons sota la Lluna. La pluja sota la Lluna. La Lluna en un cove. Gronxar-nos sota la Lluna. Pell de Lluna (com deia Sopa de Cabra). Vestits de dol i menjant prunes el pare ens crida i la mare també ho voldrà. Moon en anglès, Lúa amb gallec, Llarga amb basc, Luna amb espanyol. Lluna als ulls plens de sal. Lluna despullada entre una illa i la del costat. Cels de color blau cel i allà, un petit punt blanc de llum per dir-nos que a tota hora, en el millor dels casos, només quedarà Ella. Gris Lluna. Lluna entre núvols. Lluna fosca. Lluna tènue. Mitja Lluna. Mala Lluna. Estar a la Lluna. Lluna de mel. Lluna de València. Objectiu la Lluna. I la Lluna sobre el mar, fent camí cap a l’hivern i desallotjant platges cansades de gent.
Secret: la millor Lluna és la que es veu a Cadaqués.
La Lluna al cel i que passi la nit.